Fårskinn: Chokladbrunt, oklippt, stort

1 595 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Stort och maffigt svenskt fårskinn i härliga ljusa och mörka bruna/brända toner. Ovanligt brett för ett fårskinn. Lite björnlikt! Mörkare överhår som blir ljusare (ibland nästan crèmevita) in mot huden och längs skinnets kanter, vilket ger en härlig lyster och skiftningar. Blottat skinn på ett par ställen. Mjukt och härligt att ta på. Blir fint på en bänk i uterummet, i favoritsoffan eller varför inte framför lägerelden. Gör sig särskilt bra mot ljusa möbler och skapar fin kontrast. Pryder sin plats i hemmet. 

Fårskinn är förstås inte bara vackra, utan också värmande, fuktreglerande och mjuka. Säg någon som inte blir glad för en omtänksam present från en svensk fårgård.

Fri frakt.

Material: Naturligt svenskt fårskinn, kromgarvat
Storlek: drygt 110 cm långt
Färg: Olika nyanser av brunt
Skötsel: Ej tvättbart på grund av att det är långhårigt och kan tova sig. Kan dock kemtvättas vid behov. 

Skaka gärna av och vädra skinnet utomhus vid fuktigt väder. En ev. fläck kan torkas bort med fuktig trasa. Undvik dock att få vatten på hudsidan. Låt det gärna ligga ute i snö i några timmar, så dras eventuell smuts ut. Alltid med pälssidan neråt. Alla naturliga skinn kan dofta lite av får. Detta brukar dämpas efter någon månad av användning och gärna vädring utomhus.

Läs gärna mer om fårskinn under rubriken "Fårskinn" under "Hantverk" i menyn.